Szkoła Podstawowa im. Józefa Piłsudskiego

Wola Zachariaszowska ul. Świętego Floriana 1

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

JADŁOSPIS

Email Drukuj PDF

JADŁOSPIS SZKOLNY - WIOSNA VI

 

O B I A D

PONIEDZIAŁEK

24.04.2017

zupa pomidorowa z makaronem,

schab w sosie ziołowym, kasza , surówka szwedzka -SZKOŁA

kompot jabłkowo- rababrbarowy

 

Kcal 615

zupa ( włoszczyzna- marchewka, pietruszka, seler) -100g, pomidory pelati -60g, makaron -40g (mięso wieprzowe -85g/70g, oliwa-3g, mąka- 3g, kasza – 60g/40g, surówka szwedzka -100g, kompot (owoce-50g, cukier-3g )

Alergeny - mleko krowie, wieprzowina, gluten, jajka krowie, seler

WTOREK

25.04.2017

zupa krupnik zabielany na pęczaku z ziemniakami i zielona pietruszką,

pierogi leniwe polane masłem z tartym jabłkiem / jabłko

kompot owocowy

 

Kcal 623

zupa (włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler) -100g, kasza pęczak-40g, ziemniaki-100g, śmietana-10g), zielona pietruszka-3g ), mąka-40g, jajko-1/3, ser biały- 60g( 3l.-40g), masło-5g, jabłko -60g, kompot ( owoce-50g, cukier -3g)

Alergeny - seler, laktoza, drób, gluten, jajka kurze

ŚRODA

26.04.2017

 

zupa koperkowa z ryżem,

kotlet mielony w panierce z lnem mielonym, ziemniaki, ogórek świeży

kompot porzeczkowo – jabłkowy

 

Kcal 597

zupa (włoszczyzna- marchewka, pietruszka, seler ) - 100g, koperek – 10g, ryż - 45g ), mięso wieprzowo –wolowe -80g/60g), cebulka -15g, jajko-1/4szt.,bułka tarta-5g, len mielony – 2g, przyprawy, ziemniaki -200g, ogórek świeży -100g, kompot ( owoc-50g, cukier- 3g ),

Alergeny – seler, drób, laktoza, gluten, jajko kurze

CZWARTEK

27.04.2017

zupa ziemniaczana z zielona pietruszką,

łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym / jabłko

kompot wieloowocowy

 

Kcal 605

zupa (włoszczyzna- seler, marchewka, pietruszka -100g), ziemniaki– 100g, zielona pietruszka ), makaron-70g/ 50g, kapusta biała-50g, mięso wieprzowe – 50g, cebula – 20g, przyprawy, oliwa-3g, kompot (owoce-50g, cukier-3g)

Alergeny - mleko krowie, gluten, jajko kurze

PIĄTEK

28.04.2017

zupa krem z cukinii z grzankami,

pulpety z dorsza, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej i jabłka,

kompot jabłkowy

 

Kcal 611

Zupa( włoszczyzna – marchewka, seler, pietruszka) -100g, cukinia – 80g, chleb tostowy - 40g ), filet z miruny - 100g, jajko- 1/4szt., cebula- 5g, mąka ryżowa – 10g, ziemniaki – 200g , kapusta czerwona- 80g, jabłko- 10g, kompot ( owoce-50g, cukier-3g)

Alergeny - seler, l, gluten, jajko kurze, ryba

 

Menu przygotowane przez

CULINARIUM CATERING SP. Z O.O.

 

 

Licznik odwiedzin

Odsłon : 564895

BIP

administrator:

mateuszkowalski@interia.eu